دستگاه اخذ رای الکترونیکی هک نمی‌شود

سید عباس جوهری روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگاران با بیان اینکه کارت تعرفه امنیت دارد و مردم مطمئن باشند که کسی از آرای شخصی آنها مطلع نمی شود، افزود: دستگاه تمام الکترونیک اخذ رای قابل هک شدن نیست چرا که با جایی ارتباطی ندارد و اطلاعات درونش ذخیره می‌شود.

وی اظهار کرد: صرف ارائه کد ملی برای رای دادن در مرحله دوم کافی نیست و رای دهنده باید یکی از پنج مدرک هویتی که گفته شد را همراه داشته باشد چرا که مدارک رویت و اسکن شده و پس از احراز هویت، فرد می‌تواند رای دهد.

استقرار سه هزار و ۶۴۹ شعبه در تهران

وی در بخش دیگری از استقرار سه هزار و ۶۴۹ شعبه در حوزه انتخابیه تهران برای انتخابات روز جمعه خبر داد و گفت: براساس تصمیم هیات اجرایی برای شعبی که زیر ۲۰۰ رای داشتند یک تا سه صندوق و در نهایت برای بالای یک هزار رای ۶ صندوق در نظر گرفته شده بنابراین ۱۶ هزار و ۳۵۴ صندوق مکانیزه در این مرحله خواهیم داشت.

جوهری ادامه داد: مردم با پنج مدرک هویتی شناسنامه، گذرنامه، کارت ملی، گواهینامه و کارت پایان خدمت می توانند در دور دوم انتخابات شرکت کنند که بهتر است به دلیل الکترونیک بودن انتخابات در تهران مردم با کارت ملی رای دهند البته که در دور اول انتخابات هم بالای ۹۰ درصد مردم استان تهران با کارت ملی رای دادند.

رییس ستاد انتخابات استان تهران با بیان اینکه در مرحله دوم انتخابات کدهای ۲ رقمی برای داوطلبان در نظر گرفته‌ایم و مردم حداکثر می‌توانند ۱۶ اسم را انتخاب کنند، افزود: پس از انتخاب اسامی افراد انتخاب شده باید دکمه سبز زده شود البته دستگاه بیشتر از این تعداد را در حوزه انتخابیه تهران ثبت نمی‌کند و دکمه‌ای هم برای رای سفید تعبیه شده است.

وی یادآور شد: پیش از ثبت نهایی دستگاه از شما می‌پرسد که از انتخاب خود مطمئن هستید در اینجا امکان ویرایش هم وجود دارد اما پس از ثبت نهایی تعرفه چاپ شده و امکان اصلاح وجود نخواهد داشت.

سامانه «۴۵۵۰۰» آماده دریافت گزارش شهروندان تهرانی از تخلفات انتخاباتی

جوهری با بیان اینکه در دور اول هم هجمه زیادی برای زیر سوال بردن امنیت انتخابات وجود داشت، گفت: سامانه «۴۵۵۰۰» در روز انتخابات آماده دریافت گزارش شهروندان تهرانی از تخلفات انتخاباتی در شعب اخذ رای است.

رییس ستاد انتخابات استان تهران با بیان اینکه پیش بینی می‌کنیم که براساس فرایند تا ۲ ساعت بعد اتمام کار رای گیری شمارش انجام و اطلاعات به وزارت کشور ارسال شود، تاکید کرد: طبق قانون مهلت رای گیری از هشت صبح تا ۱۸ است البته امکان تمدید وجود دارد.

وی ادامه داد: همه متولدین ۲۱ اردیبهشت سال ۱۳۸۵ بعنوان رای اولی و پیش از آن می‌توانند در انتخابات پیش رو رای دهند به شرط اینکه در مرحله اول کلا رای نداده باشند یا فقط در این حوزه انتخابیه رای خود را به صندوق انداخته باشند.

جوهری با بیان این که ساعت هشت صبح ۲۰ اردیبهشت مهلت تبلیغات برای انتخابات مجلس به پایان می‌رسد، اضافه کرد: تاکنون گزارشی از تخلفات انتخاباتی در فضای مجاری نداشتیم اما به برخی کاندیداها در خصوص رعایت قانون تذکر داده و اقدامات پیشگیرانه را در این مورد پیش گرفته‌ایم.

هم افزایی مشارکت مردم و داوطلبان و سامانه شفافیت مالی

وی مشارکت در انتخابات ۱۱ اسفند را ویژه دانست و گفت: نه فقط مردم که داوطلبان هم مشارکت ویژه‌ای داشتند؛ ۱۲ هزار و ۶۰۰ نفر پیش ثبت نام داشتیم که بیش از سه برابر دوره قبل بود و تایید صلاحیت‌ها هم خوب بود و ۹۰ درصد در مرحله اجرایی تایید صلاحیت شدند و فقط هفت درصد عدم تایید در هیات اجرایی داشتیم.

جوهری تاکید کرد: در پله بعد و برغم تبلیغات منفی دشمن، نسبت به دوره قبل ۳۷ درصد رشد تایید صلاحیت‌ها را در هیات نظارت شاهد بودیم بطوریکه از همه جریانات سیاسی نمایندگانشان در انتخابات حضور داشتند که این خود دلیلی برای برگزاری انتخاباتی در تراز انقلاب اسلامی بود.